Πίστευε, ἀγάπα, συγχώρα καί προχώρα στή ζωή σου..... .

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

"Μέ πνίγει ἡ ἀγάπη τοῦ κόσμου"





Ο πατήρ Αθανάσιος και τα μέλη του Μορφωτικού και Πολιτιστικού συλλόγου «ΤΟ ΑΝΘΟΣ» εύχονται σε όλους για τις Άγιες ημέρες «Χρόνια Πολλά» με υγεία και αγάπη το νέο έτος. H καρδιά μας ας γίνει Αγία Φάτνη και το Πανάγιο Βρέφος της Βηθλεέμ να μας δώσει όλες τις ευλογίες Του. Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος κατά χάριν Θεός. Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη, μια αγάπη του πλάστη προς το...πλάσμα Του. Ταυτόχρονα όμως το πλάσμα ομοιάζει τον Δημιουργό του, όταν διαχέει αυτή την αγάπη του προς το συνάνθρωπό του. 
Θα θέλαμε και δημόσια να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον ανώνυμο λαό, σ’ όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, στους συλλόγους και στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη συμπαράστασή τους.
 Ὅταν μιλοῦν γιά τό ἔργο που επιτελείται στη Δουραχάνη, ο πατήρ Αθανάσιος ἀπαντᾶ: "Αυτό δεν ανήκει σε μένα. Ανήκει σε όλους, είτε εδώ πού ζουν και αγωνίζονται, είτε εκείνοι που προσφέρουν από μακρύτερα. Ανήκει στο σύνολο. Όλοι οι κάτοικοι της πόλης και των περιχώρων, και όχι μόνον αυτοί αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό, είναι συνεργάτες και συνδρομητές. Με πνίγει η αγάπη του κόσμου. Δε με έχει αφήσει. Υπάρχει συμπαράσταση. Όλοι όσοι βοηθούν, ο καθένας με τον τρόπο του, γνωστοί και άγνωστοι, είναι εγγεγραμμένοι στο έμψυχο δυναμικό προσφοράς. Η αγάπη του Θεού μας ενώνει με όλους. Μας δίνει το νόημα του να υπάρχουμε. Ό άνθρωπος ολοκληρώνεται, όταν δεν ανήκει στον εαυτό του. Τίποτα δεν είναι δικό μας. Ό, τι έχουμε είναι άνωθεν. Είμαστε διαχειριστές. Δικά μας είναι τό "ἐλθέ καί σκήνωσον" στο Θεό και "ἄφες τά παραπτώματα" των άλλων. Δε μετριέται η συγκίνηση όταν βλέπεις τον κόσμο να προσφέρει με ευχαρίστηση, να το νιώθει ανάγκη να συνεργαστεί, να μη ζητάει μόνο «τό ἑαυτοῦ ἀλλά καί τό τοῦ ἑτέρου» (Α΄Κορινθίους 10,24). 
Μας συγκινήσατε ιδιαίτερα, γιατί η ευγενική σας χειρονομία προέρχεται από μεγάλη καρδιά. Ο Χριστός εγκωμίασε το δίλεπτο της χήρας. Το ίδιο και εμείς για την παραμικρή προσφορά. Να είστε σίγουροι ότι όλα θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών και των αναξιοπαθούντων. Με πατρικές ευχές και ευλογίες για μια καρποφόρο πνευματική βιοτή προς όλους.

Ο πατήρ Αθανάσιος και οι συν εμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

σταλαγματιες απο την παραδοση

αποψεις...