Πίστευε, ἀγάπα, συγχώρα καί προχώρα στή ζωή σου..... .

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Απάντηση σε σχόλια και μηνύματα

Πολλές φορές μας έχετε δώσει χαρά με τη δυναμική παρουσία σας, στέλνοντάς μας αγάπη  από το περίσσευμα της καρδιά σας.
Δεν δημοσιοποιούμε πάντοτε τα σχόλιά σας, μα πάντοτε τα λαβαίνουμε υπ’ όψιν μας με σεβασμό και εκτίμηση.
Αφουγκραζόμαστε  με φιλόξενη διάθεση, κάθε έντονη φωνή και κάθε ψίθυρο που έχει κάτι να πει… να επικοινωνήσει… Είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες σκέψεις σας, παρατηρήσεις σας, προτάσεις…
Ο παρών ιστότοπος προχωράει με αργά βήματα στο δρόμο του διαδικτύου. Θα θέλαμε να πηγαίνει  λίγο πιο γρήγορα,  με περισσότερες αναρτήσεις,  μα αυτό - προς το παρών τουλάχιστον -  είναι δύσκολο. Με κυριότερο εμπόδιο το χρόνο.
Πήρε τη μορφή που έχει και η οποία δεν είναι και η τελική , με αρχικό σκοπό τη μετάδοση των ακολουθιών  και του λόγου του γέροντος Αθανασίου από την ιερά μονή Παναγίας Ντουραχάνης. Πρόδρομος υπήρξε η προσπάθεια των φίλων - διαχειριστών του ιστολογίου Ανθολογήματα τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Το ιστολόγιο Αγάπα, συγχώρα και προχώρα στη ζωή σου συνεχίζει με τη βοήθεια του Θεού τη δική του ανεξάρτητη πλέον πορεία προσπαθώντας να καλύψει κι άλλες ανάγκες που εμφανίστηκαν.
Κάποιοι από σας θέλετε παλαιότερες ομιλίες του πατρός Αθανασίου. Δεν ξέρουμε πόσο παλιές εννοείτε. Δημοσιεύουμε ομιλίες από το 2006 και μετά που υπάρχουν ψηφιοποιημένες. Με τη βοήθεια του Θεού, γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθούν και παλιότερες, οι οποίες είναι σε κασσέτες και στη συνέχεια να δημοσιευθούν.
Κάποιοι θέλετε να βοηθήσετε στην προσπάθεια που γίνεται στη Δουραχάνη. Πρωτίστως έχουμε ανάγκη τις προσευχές σας, να μας δωρίσει ο Θεός ταπείνωση και υπομονή κατά τα λόγια του γέροντα, και ότι κάνουμε να γίνεται προς δόξα Κυρίου. Να είμαστε Ορθόδοξοι και ορθόπραξοι.
Το έργο συνεχίζεται με τη βοήθεια του Θεού και τη συμπαράσταση του λαού.
Για όποια πληροφορία  θέλετε υπάρχει ένα τηλέφωνο το 26510 52247 στο οποίο μπορείτε να απευθύνεστε .
Ακροβατώντας ανάμεσα σε φωνές που λένε πέστε μας τι κάνετε στο Ντουραχάνι και σε φωνές που λένε χτυπάτε ντενεκέ για να ακούγεστε, αναζητούμε τρόπους  και χώρους συνάντησης με το Θεό. Αυτός είναι το ζητούμενο. Να ενεργεί η Χάρις. Αλλιώς κάθε είδους φιλανθρωπία είτε δημοσιεύεται είτε όχι, κινδυνεύει να είναι μία ματαιότητα γι’ αυτόν που την κάνει. 
Η αγάπη και η πίστη. Η πίστη η Ορθόδοξη , η ανόθευτη,  και η αγάπη. Η δυναμική της αγάπης, που πηγάζει από τις πηγές του Αγίου Πνεύματος και έχει εμπνεύσει αγίους του Θεού ανά τους αιώνες σε κάθε είδους θυσία. Αυτήν ζητούμε.
 Η δυναμική ενός έργου είναι όχι τα κτίρια αλλά τα πρόσωπα.  Αναζητώντας το Πρόσωπο και την κοινωνία της Αγίας Τριάδος, ο δρόμος περνάει από το πρόσωπο του διπλανού μας . Θέλουμε την κοινωνία του άλλου προσώπου  που στέλνει ο Θεός στο πλάι μας, είτε είναι παιδί, είτε μεγάλος. Αισθανόμαστε βαθιά υποχρεωμένοι σ’ αυτά τα πρόσωπα γιατί μας ανοίγουν εν τέλει χαραμάδες  προς την αιωνιότητα του Θεού και γίνονται οι αίτιοι για τις σταλαγματιές της Χάριτος στις καρδιές μας.
Ευχαριστούμε το Θεό που μας έφερε στους δρόμους που μας έφερε, και την Αγία Του μητέρα που στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης θερμότατος. Σ’ αυτήν, την Αγία Θεοτόκο, τη Μάνα Παναγιά είναι αφιερωμένο και το παρών ιστολόγιο. Γι’ αυτό και στον τίτλο του διαχειριστή βλέπετε το Στη Μάνα Παναγιά και όχι κάτι άλλο, όπως το «Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος το Άνθος».
Η Ορθοδοξία έχει δύο φτερά. Την πίστη και την αγάπη. Μας λέει συχνά ο γέροντά μας, πατέρας Αθανασίος Χατζής ο οποίος είναι ο εμπνευστής, ο δημιουργός, ο κύριος μοχλός του έργου που επιτελείται στη Ντουραχάνη. Συνεχίζει: Με πιέζει η Χάρις του Θεού και η αγάπη του κόσμου. Οι συνεργάτες είναι ο λαός…
Με την ευλογία του, την προσευχή του και το φωτεινό παράδειγμα της ζωής του,
το φωτιζόμενο από το Φως του Κυρίου, προσπαθούμε να φανούμε άξιοι των περιστάσεων προς Δόξα Θεού.
Ελπίζουμε να καλύψαμε το μεγαλύτερο μέρος των αποριών σας και των προβληματισμών σας.
Με εκτίμηση

Διαχειριστές ιστολογίου Στη Μάνα Παναγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

σταλαγματιες απο την παραδοση

αποψεις...