Πίστευε, ἀγάπα, συγχώρα καί προχώρα στή ζωή σου..... .

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Έπαινοι από Μάξιμο για το έργο του παπα-Θανάση στη Δουραχάνη

Έπαινοι από Μάξιμο για το έργο του παπα-Θανάση στη Δουραχάνη

ON .
PAPATHANASHS MAKSIMOS
• Το πρωί του Σαββάτου, 16 Αυγούστου 2014, ο νέος μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος λειτούργησε στον ιστορικό ναό της Μονής Δουραχάνης, παρουσία πλήθους πιστών.
  Τελευταία φορά που επεσκέφτηκε μητροπολίτης το συγκεκριμένο μοναστήρι και το ίδρυμα «ΑΝΘΟΣ», που λειτουργεί στις παρακείμενες εγκαταστάσεις, ήταν το 1976, όταν ο τότε μητροπολίτης Ιωαννίνων κυρός Θεόκλητος Σετάκης προέστη σε λειτουργία «προηγιασμένων».
  Στο κήρυγμά του ο κ. Μάξιμος επαίνεσε, μεταξύ των άλλων, το πολυσχεδές πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του παπά Θανάση Χατζή και των εθελοντών προς το λαό
των Ιωαννίνων και ευρύτερα, την ανάγκη το έργο αυτό να συνεχιστεί και να διευρυνθεί και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που το στηρίζουν ποικιλοτρόπως.
  Στη συνέχεια ο κ. Μάξιμος συνομίλησε με τους πιστούς στο αρχονταρίκι του μοναστηριού, όπου σε όλους προσφέρθηκε καφές και το παραδοσιακό λουκούμι. Η επίσκεψη του μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος στον ίδιο, στη συνοδία του και στους προσκυνητές στη μεγάλη τράπεζα του συγκροτήματος που στεγάζει τις δραστηριότητες (σχολεία, οικοτροφείο, κλπ.) του Ιδρύματος «ΑΝΘΟΣ».
  Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Μάξιμος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο, που για δεκαετίες επιτελείται αθόρυβα στο συγκεκριμένο χώρο, από τον οραματιστή του παπά Θανάση Χατζή και τους εθελοντές που αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους στην υπηρεσία των αδύναμων συνανθρώπων μας.
  Οι παρευρισκόμενοι χαρακτήρισαν την επίσκεψη του νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων στο μοναστήρι της Δουραχάνης ιστορική, ενώ στα πρόσωπα όλων ήταν αποτυπωμένη η βεβαιότητα της συμπόρευσης στην ενίσχυση του πνευματικού και κοινωνικού έργου της τοπικής εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

σταλαγματιες απο την παραδοση

αποψεις...